UTSTILLING 2023
Se artikkel fra journalen.oslomet.no her om utstillingen «Fornuft, fantasi og følelser».
Endelig har jeg funnet et passende sted for å kunne stille ut mine bilder. Det er 10 år siden sist og da vil det være på sin plass med noe nytt og tidligere bilder. Stedet er Galleriverkstedet H12 i Hegdehaugsvn 12, 0167 Oslo i tiden 22.11-10.12 2023. Dette er jo like i nærheten av restaurant Lorry som i sin tid ble å regne for kunstmetropolen hvor boehmene hadde sitt tilhold ut i de små timer. Rett og sett sentralt og det vil bli en markert åpning med ulike deltakere uten å nevne dette her. Velkommen til alle og det vil bli annonsert i dagspressen og lignende når den tid kommer.
Video
Se Inge fortelle om hvordan han startet opp, miljø- og oppvekst, inspirasjon, teknikk og annet i denne presentasjonen.
Video er produsert av Rune Lamøy.
Studio «Petit Papillon»
Med velvilje fra sameiet har jeg i Haakon Tvetersvei 9 har jeg fått lov å etablere et lite «kryp inn» hvor jeg fra tid til annen kan vise mine bilder, innrammet og ellers i både lerret og på papir av samtlige bilder.
Det å finne et egnet galleri for de til dels store bilder med ramme har vist seg vanskelig. Det er mange teser og uttrykk når man står fast og søker etter resultater. Ikke minst var Moses et eksempel på dette. Kommer man ikke frem «går man selv frem til målet».
Det vil også bli annonsert på min Facebookside at de som vil kan ta kontakt for en visning etter avtale.
Bilder for salg
Bilder kan bestilles ved å ta kontakt på telefon eller e-post. Se kontaktinfo her.
- Gratis frakt
- 5% avgift kommer i tillegg
- Alle bilder på canvas og papir har sertifikat for ekthetsgaranti signert og merket CopyCat.
- Begrenset opplag med totalt 15 på canvas (lerret) og 30 på papir.
- Giclée er en sertifisert trykkmetode på syrefast Hahnemühle-papir eller canvas (lerret) med lang levetid.
- Andre bilder med ulike materialer kan vises etter avtale.
Islandsbilder
Island landskap
Breen mektig og ruvende i samklang med andre typiske formasjoner. Islandshesten er og blir sentral i det meste likedan gården, kirken og de grønne jordene. Gamle hus og bygninger viker plassen for nye og tidsriktige bygninger. Meningen med bilde var å trekke frem denne roen som man finner så mange steder også landskapets sterke sider.
Canvas: 120x 65 cm
Harlekin
En av de stående figurer i Commendia dellàrte.
Akryl på plate. Leveres i denne størrelsen som giclee på lerett og på papir i to størrelser 60x60, og 40x40 cm bildeformat. Antall opplag 10 stk av hver størrelse.
Transatlantisk sprekk
Platene mellom Euraiske og Nord-Amerika går over halvøya Reykjanes i det sørøstlige av Island. Kontinentalplatene danner en sprekk som er godt synlig i terrenget og det er bygget en bro «Leif Den Heldiges bro» som spenner seg 20 meter over riften. Bilde er fra ett av stedene hvor vannet står delvis over avgrunnen, men har også steder hvor hele kløften er fylt med vann. For enkelte dykkere er dette et Eldorado å dykke ned i. Bevegelsen mellom platene er ca 2cm årlig. Ved Tingvillir, den gamle Tingstaden på Island er kløften i et område tørrlagt og er selvsagt en av turistattraksjonene på stedet.
Canvas: 110 x 110 cm
Grjotaja
Gammelt laugarstad, Myvatn på Island. Benyttet som innspillingssted for «Game of Thrones».
Canvas: 110 x 110 cm
On atmosphere
Canvas: 90 x 45 cm
Morgengry på Island
Canvas: 120 x 90 cm
Værhode på strand
Båt i opplag
Canvas: 90 x 60 cm
Dødens øy ("Totenisel")
Canvas: 90 x 60 cm
Får og fjell
Canvas: 120 x 90 cm
Dyrholay utenfor Reynishøfn
Canvas: 60 x 90 cm
Andre motiver
Akerselva
Akerselva med motiv tatt fra Vaterlands bro opp mot Hausmanns bro Kristiania ca. 1920.
Akerselva var selve livsnerven for mang en industri fra Maridalsvannet frem til utløpet i dagens Bjørvika. Ved den nedre del hadde noen mindre garverier sitt tilhold sammen med små og store handelsbedrifter. Båtplassene var mange helt opp til Nybroa og her lå snekker og mindre båter fortøyd. Garveriene brukte vel elva som en vaskestamp for sine skinn og huder som igjen tilsa at forurensningen mens dette pågikk var ganske omfattende. Allikevel var snekketurene ut til øyene i indre Oslofjord med familie og venner avkoblingen man trengte både fra slit og andre forhold i og rundt Akerselva.
Originalen er utført i akryl i størrelse 90 x 60 cm på plate. Leveres som giclée på både lerret og papir. Format kan bestilles etter ønske.
Ibsenhuset, Vinkelgaten 17 i Vika
Her flyttet Henrik Ibsen inn da han kom til Kristiania rundt 1926. Senere flyttet han jo til Drammensveien hvor det i dag er bygget opp et museum. Gaten er for øvrig og omdøpt til Henrik Ibsensgt.
Canvas: 60 x 60 cm
Canvas: 60 x 60 cm
Gårdsrom fra Vålerenga
Flere gårdsrom hadde småindustri og boliger i skjønn forening. Disse miljøene skapte et levende samfunn på mange måter. De aller fleste er revet for lengst og bilde forteller et historisk tilbakeblikk på en svunnen tid som bør bevares.
Canvas: 60 x 60 cm
Canvas: 60 x 60 cm
Totengata
Den berømmelige «Knivstikkergata» på Vålerenga, og som bydel kunne nærmest sammenlignes med de store klassikere fra 1950-årene med «Storbyhavnen» og andre filmer og deres miljøer. Fryktløs lå no 10 der ikke bare ved nattestid men også ellers. Unger ble frarådet å være der selv om klassekamerater også bodde der. Boken med sammen navn som kom ut på Vålerengas historielag arena like før jul tegner et særskilt, nært og usensurert bilde av enkeltes liv. Oppe i alt dette var humor og latter like mye en del av livet. Ikke minst løkka og fotballen som ville prege mye av stedets egenart. Bydeler hadde likheter på mange områder, men og sine egne særtrekk. Bildet viser Totengata 10 slik den hadde vært i sin «glanstid» men som ble revet i 1955. Miljøet forsvinner, men mangt sitter igjen hos generasjoner som fører dette så godt det lar seg gjøre videre.
Canvas: 60 x 60 cm
Canvas: 60 x 60 cm
Lakkegata
«Folk virker mer fornøyd og harmoniske på Østkanten» skrev lektoren Clemmens Sars i en kronikk i Aftenposten her forleden (2022). Skrur vi tiden tilbake til 50-60-70-tallet kunne vi sikkert finne mange av de samme svarene som han påpeker. Byrommet som jeg har prøvd å illustrere litt av hadde dette nære og transparente samfunnet slik livene artet seg på både godt og vondt. Lærekurven var til dels både bratt og kronglete, men bakom det hele lå også omsorgen for hverandre. De små, til dels trekkfulle og nedslitte hus oppført i ulike byggestiler skulle til slutt rives å forsvinne for alltid. Gravemaskiner og bulldosere kan sannere, men de kan ikke fjerne det menneskelige og ånden som hadde etablerte seg i de miljøene.
Canvas: 90 x 90 cm
Canvas: 90 x 90 cm
Solensio
Bildet er en fri komposisjon hvor jeg har etterstrebet å skape ro og stillhet som et mantra over motivet. Valget er tenkt som et sted ved Middelhavet og kan vel like gjerne være et Italienske landskap. Bildets størrelse er 103 x 61 cm og når rammen legges til blir det 123 x 81 cm.
Apokalypse
«En åpenbaring bare noen få utvalgte kan ta del i». Kunst er som man ofte sier «etter smak og behag». Hva som kan legges i det vil alltid bli noe og enhver selv må finne seg igjen i. Etter min mening bør det i størst utstrekning gi en subliminal følelse og derfor påvirke den som betrakter selv å finne svarene i bildets uttrykk. Bildet Apokalypse som jeg har valgt som tittel har jeg forsøkt å gi det okkulte som det skulte i en jordisk realitet. Personlig er jeg mer opptatt av det innholdsmessige i mine bilder mer enn det teknisk sett hvor alt er perfekt utført både anatomisk og ellers.
Canvas: 90 x 60 cm
Jakten
Akryl på plate. Leveres i denne størrelsen som giclee på lerett og på papir i to størrelser 60x60, og 40x40 cm bildeformat. Antall opplag 10 stk av hver størrelse.
Sommerminner – Makrell på svaberg
Hvem har ikke fått en vilter makrell på snøre? En delikatesse for mange en sommerdag. Bildets original 41 x 27 cm som leveres både på lerrett og giclee papir av høyeste kvalitet
Sommerminner – Livet i fjæra
Denne nostalgiske tilstanden med robåten og ikke minst hva man kan finne langs vannkanten og på land som liten. Små skatter som blir minnerike små detaljer å ta med seg fra en sommerferie man lenge vil huske. Bildets original er 52 x 42 cm som leveres både på lerrett og giclee papir av høyeste kvalitet
Sommerflørt fra Nordland
Skarveflørt i midnattsol
Elg i solnedgang
Valgfrie ramme etter avtale
Avreise (gammelt hus Hammarøy)
Huset ble benyttet under innspillingen av Hamsuns «Benoni og Rosa» (dramaserie 1975).
Canvas: 60 x 60 cm
Avreise 2
Huset ble benyttet under innspillingen av Hamsuns «Benoni og Rosa» (dramaserie 1975).
Canvas: 60 x 60 cm
Heitur Pottur
Joker
Joaquin Phoenix, amerikansk skuespiller er etter min mening den beste i rollen som Joker. Bildets original er 60 x 60 cm som leveres både på lerrett og Giclee papir av høyeste kvalitet.
Van Toth/Van Gogh
Starry Night
Bildet er en oppmalt variant av Vincent Van Gogh klassiker. Størrelse på bilde er 150 x 117 cm. Og leveres på canvas med og uten ramme. Bildet er ment som en «dekorasjon» og kan og leveres i påmontert ramme i stål belagt med bambus og strå. 170 x 137 cm.
Som dekorelement kan det også leveres med mini led-lys montert på stjernehimmel. Blinkende eller fast lys. Rammen har stålføtter og kan plasseres frittstående eller til vegg med påmontert festebeslag bak.
Be om pristilbud.
Fiskebåter ved strand i Saines-Maries
Størrelse canvas: 91 x 71 cm
Bildestørrelse: 55 x 42 cm
Åkrer i St. Remy
Størrelse canvas: 91 x 71 cm
Bildestørrelse: 55 x 42 cm
Landskap St. Remy
Størrelse canvas: 91 x 71 cm
Bildestørrelse: 55 x 42 cm
Eplehage i Arles
Størrelse canvas: 85 x 61 cm
Bildestørrelse: 55 x 36 cm
Diverse
Dampbåter (MRF)
Båtene er i selskapet «Møre og Romsdals fylkesbåtar»: «Solskjel», «Jotunheim», «Kværnes», «Fjørtoft», «Driva» og «Nordalsfjord».
Bilder fra Østmarka
Opptrykk fra kalender 1995 med fem ulike motiver: «Skytten», «Smalvann», «Østensjø Gård», «Sarabraaten» og «Gullsmeden».
Andre prosjekter
Samfunnsengasjement
Sylvestog har engasjert seg innen for ulike debatter i pressen. Når han mener prosjekter som berører inngrep i vår natur slik som «Monstermastene» i sin tid, tok han fatt i dette gjennom sitt bilde «Røverferden i Hardanger». Forsøplingen av våre havområder lar han heller ikke gå upåaktet hen. Sylvestog har malt sin fremstilling mot denne forurensningen og hva det fører til.
«Realisme» var hans tolkning av en debatt i Aftenpostens sider hvor han tok for seg dette på en tydelig og realistisk måte uten filter. Dette ble godt mottatt i avisen som lagde en artikkel på hans engasjement.
Langs sti og vei
En ung manns tidsreise fra sine første år i hovedstaden, ungdomsårene i en liten bygd på Nordmøre for så å vende tilbake til storbyen. En livskoloritt med mange gleder – men også strabasiøse forhold med en splittet familie.
Så tar han grep de fleste ville ha vurdert som litt dristige. Der satset han alt på lyst og vilje og det er lov å si at når man bare vil nytter det! Fant sine familier og knyttet sterke bånd for ettertiden. Krigen i Norge fikk et eget kapittel på grunn av evakueringen fra Troms og Finnmark.
Rett og slett en variert og spennende bok som er rikt illustrert fra hans egen hånd. Bokens tittel er da også «Langs sti & vei» på 592 sider, full av hendelser.
Fra høye fjell til dype dal, en historie om liv og død
To mennesker danner denne bokens og deres familier sine historier. Den ene kommer fra høyfjellet i Gudbrandsdalen med sine aner fra «Skottetoget» og de som forlot troppene og ble »ekte» Gudbrandsdøler. Den andre, Ellen Petrine Korsnes fra Norddal i Geiranger.
Knut Jacobson Moen og deres ekteskap fører oss gjennom landskap i en tid med store utfordringer på flere områder. Flytting og nye etableringer krever og liv hos mange hvor sykdommer herjer. En reise fra sted til sted som og gir et omfattende bilde hvor miljøer viser hvor ulikt de menneskelige utfordringer kan bli. Høyfjellet med uår og frost, havet i nord, og kampen som blir et liv som og krever sine ofre. Mine oldeforeldre, rallare som går i arv til neste genererasjon. Rett og slett et stykke Norgeshistorie i de små samfunn og deres kamp om tilværelsen.
Helt siden guttedagene tegnet han Vikinger og ikke minst båter. Historie har nok opptatt Sylvestog i en årrekke. Han bestemte seg for å gå inn i noe innenfor tegning, maling, dekorasjon eller lignende.
Uten noen form for utdanning innen dette og nærliggende yrker startet han opp som dekoratør i 1959, og registrerte Supreme Reklame & Design. Det måtte mye vilje og engasjement til allerede fra starten av – og med årene opparbeidet han en ganske bred kundemasse i inn- og utland som utstillingsdesigner. De siste tjue årene har han engasjert seg oftere i skriving, tegning og maling på heltid.
Gjentatte reiser til Island viste at det ikke var tilfeldig at hans tegninger fra barnsben av hadde satt sine spor. Den islandske kunstneren Jóhannes Sveinsson Kjarval ble en stor inspirasjon for hans bildeuttrykk. I dag arbeider Sylvestog som oftest innen akryl, i kombinasjonen med olje og diverse materialer og teknikker. Modellering i gips og leire er heller ikke fremmed for mannen som i sitt åttiandre år ser fremover og liker seg godt sammen med yngre designere og billedkunstnere.
Kontakt
Ta kontakt med Inge her for kjøp av bilder eller andre henvendelser: